Încărcare....
 
British EnglishRomână

Noutăți editoriale

 

Câteva ultime apariții la Editura Universității din Oradea

 

Autorii interesați de listarea publicațiilor lor pe site-ul editurii (exclus cursuri si reviste) sunt rugați să trimită editurii (la una dintre urmatoarele adrese de e-mail: editura at uoradea.ro sau editura.uo at gmail.com) coperta în format .jpg, .jpeg, .png, .tiff sau .psd la o calitate cât mai bună posibil, minimul recomandat fiind 300dpi. De asemenea, este necesara si trimiterea unui text descriptiv, de impact, de minim 20/maxim 30 de cuvinte.

 

Traiectorii - 2016. Un an teatral așa cum l-am văzut

Autor: Mircea Morariu - Published At: 03-07-2017 17:47 - (8 Reads)
Editura UO - Noutăți editoriale

ISBN 978-606-10-1886-4

Cartea Traiectorii- 2016. Un an teatral așa cum l-am văzut este a opta dintr-o serie destinată să surprindă în cronici și eseuri realitatea teatrală românească. Evaluarea critică punctuală, analiza se asociază cu dorința de a surprinde tendințe, evoluții, fenomene simptomatice ca de pildă: care este starea repertoriului, cum se înnoiește el, cum se modifică, dacă se modifică, așa cum susțin unii, rolul regizorului, care este starea instituțiilor, cum se completează oferta teatrelor subvenționate cu cea a teatrelor independente, ce rost mai au festivalurile și cui sunt destinate ele.

Acizii graşi funcţionali şi indicii lipidici sanogeni ai grăsimilor de origine animală. Aspecte nutriţionale

Autor: Mierliţă Daniel - Published At: 03-07-2017 12:55 - (9 Reads)
Editura UO - Noutăți editoriale

ISBN 978-606-10-1883-3

Lucrarea prezintă rezultatele studiilor realizate de către autor, care au avut ca obiectiv principal creşterea conţinutului în acizi graşi funcţionali (acizii graşi din seria omega-3, acidul linoleic conjugat şi acidul trans-vaccenic) şi îmbunătăţirea indicilor lipidici sanogeni ai grăsimilor din produsele agroalimentare de origine animală, în vederea asigurării calităţii multidimensionale (nutritive şi sanogene) a acestor produse pentru alimentaţia raţională a omului.

Plagiat şi autoplagiat. Îndreptar pentru studenţi şi îndrumătorii lor.

Autor: Radu Spineanu, Simona Cheregi, Cristian Sava - Published At: 26-06-2017 10:41 - (17 Reads)
Editura UO - Noutăți editoriale

ISBN 978-606-10-1878-9

Plagiatul este prezentarea falsă a unor idei sau lucrări ale altcuiva ca aparţinându-ţi ţie, fără menţionarea adecvată a sursei reale. Deşi majoritatea autorilor sunt conştienţi că plagiatul este o practică lipsită de etică şi integritate morală, acesta continuă să reprezinte una din cele mai frecvente neajunsuri care afectează proza ştiinşifică modernă. În acest îndreptar autorii prezintă diferitele tipuri de plagiat şi abordează problemele controversate privind plagiatul de idei, plagiatul de text, plagiatul mozaicat, autoplagiatul, publicaţiile duplicate. Este analizat contextul cauzal, se propun responsabilităţi pentru evaluarea fenomenului, se recomandă un set de practici pentru predare şi învăţare care să reducă semnificativ plagiatul. Îndreptarul este util pentru studenţi, rezidenţi şi tineri specialişti dar şi pentru doctoranzi şi îndrumătorii acestora.

Aplicaţii de biologie celulară şi moleculară.

Autor: Camelia Ciobanu - Published At: 26-06-2017 09:20 - (10 Reads)
Editura UO - Noutăți editoriale

ISBN 978-606-10-1872-7

Caiet pentru medicină dentară pune la îndemâna studenţilor un ghid util pentru efectuarea lucrărilor practice de profil, materialul prezentat fiind elaborat în conformitate cu programa analitică a disciplinei Biologie celulară şi moleculară, concepută pentru anul I de studiu la specializarea Medicină Dentară. Sunt descrise metode şi tehnici de laborator care oferă noţiunile teoretice şi modul de lucru concret în vederea examinării materialului biologic la microscopul optic şi interpretării imaginilor electronomicroscopice. Modul de abordare a informaţiilor permite studenţilor corelarea modelelor experimentale de biologie celulară şi moleculară studiate cu aspecte practice medicale.

Îndrumător pentru stagiul de practică farmaceutică pentru studenții din anii de studii I-IV

Autor: Vicaş Laura Graţiela - Published At: 25-05-2017 09:19 - (13 Reads)
Editura UO - Noutăți editoriale

ISBN: 978-606-10-1877-2

Lucrarea este o sinteză a noţiunilor teoretice şi a cunoştinţelor practice pentru buna desfăşurare a întregii perioade de practică în farmacie ce se desfăşoară timp de 2 săptămâni sub stricta supraveghere a farmacistului îndrumător. În această perioadă, alături de farmacist, studentul îşi va dezvolta aptitudini profesionale atât de necesare pentru a dobândi la finalul pregătirii competenţe caracteristice profesiei de farmacist.

Terapia cu bisfosfonați în medicina dentară

Autor: Lazăr Adela Cristina - Published At: 24-05-2017 13:44 - (38 Reads)
Editura UO - Noutăți editoriale

ISBN: 978-606-10-1882-6

Cartea de față este o lucrare de interes pentru medicii stomatologi. Patologia osteoporozei la femeile aflate la menopauză se află la intersecția a diverse specializări, precum oncologia medicală, chirurgia maxilo-facială, radioterapia și stomatologia generală. Terapia cu bisfosfonați la acest segment de paciente este o mare provocare pentru medicul stomatolog generalist, fiind necesară o colaborare interdisciplinară cu rezultate și beneficii pentru pacientul tratat.

Îndrumări studenţilor în geografie: elemente de geografie fizică

Autor: George Valsan - Published At: 24-05-2017 09:24 - (28 Reads)
Editura UO - Noutăți editoriale

ISBN 978-606-10-1881-9

Lucrarea este o restituire a îndrumărilor adresate studenţilor în geografie de către profesorul George Vâlsan şi a cursului său de geografie fizică prezentat la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti.

Biblioteca, partener în educaţie

Autor: Mariana Rodica Trofin - Published At: 23-05-2017 10:42 - (24 Reads)
Editura UO - Noutăți editoriale

ISBN: 978-606-1884-0

Volumul colectiv Biblioteca, partener în educaţie, conţine materiale care aduc în atenţia cititorului problema bibliotecii şcolare, importanţa acesteia, ca partener în educaţie şi modul prin care aceasta este pusă în valoare. De asemenea sunt puse la dispoziţia cititorului atât informaţii de actualitate, cât şi din evoluţia acestor entităţi culturale de-a lungul timpului.

Ghid practic pentru bibliotecari

Autor: Marian Rodica Trofin - Published At: 23-05-2017 10:38 - (45 Reads)
Editura UO - Noutăți editoriale

ISBN: 978-606-10-1853-6

Ghid practic pentru bibliotecari, semnat de autoarea Mariana Rodica Trofin, este o lucrare exhaustivă care se adresează cu precădere bibliotecarilor şi documentariştilor din reţeaua învăţământului preuniversitar, reprezentând un suport pentru bibliotecarii aflaţi la început de drum şi un instrument de lucru util care n-ar trebui să lipsească din nicio bibliotecă şcolară.

Pagina: 1/6Last Page
123456