Loading...
 
British EnglishRomână

Facilitati oferite de universitatea noastra

Facilitatile universitatii noastre pot fi caracterizate prin doua cuvinte: diversitate si dezvoltare. Va veti convinge de aceasta daca deveniti studentul nostru sau, macar veti accesa pagina noastra web.

 

 

 

 

 

Iata ce va poate oferi institutia noastra sub acest aspect:

Spatii de invatamant

Campusul universitar - Harta campusului universitar

Biblioteca

Centrul de documentare

Caminele studentesti

Cantina

Casa universitarilor

Casa de oaspeti

Clubul studentesc

Spatii cu destinatie spirituala

Baza sportiva

Baza didactica si de cercetare Gaudeamus

Punct alimentar

Asistenta medicala

Revista Universitatii

Mini-tipografie

Editura Universitatii din Oradea

 

Spatii de invatamant:

Suprafata totala a spatiilor in cladiri de care dispunem pentru procesul de invatamant este de 43900 m2. Studentii si cadrele didactice isi desfasoara activitatea in 145 laboratoare, 36 sali de seminarii, 102 sali de curs si amfiteatre, Aula Magna (300 locuri), Aula Facultatii de Medicina si Farmacie (200 locuri), Aula Facultatii de Protectia Mediului (200 locuri), complexul Expoflora, 4 sali de sport, terenuri agricole. Toate aceste spatii de invatamant se regasesc la prezentarea facultatilor, centrelor si departamentelor.

 

Campusul universitar:

Cu o suprafata totala de 143.200 mp, este unul din cele mai cochete campusuri universitare din Romania. Acest aspect este dat de imbinarea reusita dintre arhitectura cladirilor si micul parc dendrologic cu specii de “Rododendron skocsky”, “Fortitia suspensa”, Catalpa sp.”, “Betula Verucosa”, “Cerasus Avium”, “Sophora Japonica”, “Salix Babylonica”, etc. unele dintre ele constituind adevarate raritati.

 

Caminele studentesti:

Cazarea pentru o parte din studentii universitatii noastre este asigurata in spatiile destinate acestui scop. Capacitatea totala de cazare este in prezent de 1564 locuri, dupa cum urmeaza:

  • 2 camine proprii situate in campus, capacitate cazare 656 locuri
  • 3 camine inchiriate situate in Oradea, capacitate cazare 500 locuri
  • un nou camin situat in campus - faza de finalizare (402 locuri)

Dotate la nivelul cerintelor actuale, se estimeaza ca ele vor satisface in mare parte necesarul de cazare a viitorilor studenti.

Repartizarea locurilor in camine se face de catre fiecare facultate in parte. Prioritate la cazare au studentii orfani, studentii proveniti din plasamente sau case de copii, studentii cu situatie materiala dificila, copii de cadre didactice, apoi studentii cu rezultate scolare bune in ordinea descrescatoare a mediilor.

 

Cantina:

Cu o capacitate de 600 persoane (in 3 serii), cantina asigura atat servirea mesei in regim de cantina studenteasca, cat si organizarea de mese festive sau de protocol. Fiind situata in campus, marele avantaj pe care-l ofera, este economia de timp.

 

Casa universitarilor:

Destinata in principal cadrelor didactice, cladirea aflata intr-un stadiu avansat de constructie, este conceputa cu spatii necesare satisfacerii unor cerinte cat mai diverse: de cazare, masa, organizarea de conferinte, de manifestari culturale, etc.

 

Casa de oaspeti:

Pentru oaspetii universitatii si lectorii straini invitati a sustine prelegeri si cicluri de conferinte, le sta la dispozitie Casa de oaspeti. Menirea ei este de a face cat mai placuta sederea in universitatea noastra.

 

Clubul studentesc:

Pentru cei ce doresc sa-si petreaca timpul intr-o ambianta cat mai tinereasca, le sta la dispozitie Clubul studentesc. Este locul preferat pentru organizarea serilor de dans, concertelor sau manifestarilor culturale cu participarea tinerilor nostri cursanti.

 

Spatii cu destinatie spirituala:

Localizate in campus, asemenea spatii cuprind o capela de rugaciune in curs de pictare si Biserica monument istoric “Sf. Arhanghel Mihail si Gavril”. Ridicata din lemn, intre anii 1760-1762, ea este o marturie a conceptiei arhitectonice religioase romanesti.

Construita in plan dreptunghiular, cu absida decrosata poligonala cu cinci laturi, biserica este prevazuta cu turn iar clopotnita ei cu foisor deschis pe arcade.

Constituind un obiectiv turistic de interes, ea atrage un numar important de vizitatori, fiind totodata si lacas destinat serviciului religios, cu ocazia marilor sarbatori crestine.

 

Baza sportiva:

Cu o suprafata de 17.000 mp., baza sportiva a Universitatii are o dubla destinatie, constituind locul de antrenament si de desfasurare al activitatilor didactice pentru studentii Facultatii de Educatie Fizica si Sport, de antrenament pentru studentii de la alte facultati, si de agrement si practicare din placere a sportului pentru studentii si profesorii nostri. Tot aici isi desfasoara antrenamentele sportivii din sectiile de performanta ale Clubului Sportiv al Universitatii Oradea.

In prezent, intregul complex cuprinde terenuri de:

  • rugby
  • fotbal
  • volei
  • beach-volley
  • handbal
  • tenis de camp
  • baschet
  • atletism
  • si sali de gimnastica, atletism si forta (body-building)
  • o noua sala de sport - faza de finalizare

 

Baza didactica si de cercetare – “Gaudeamus”:

Pentru activitati didactice si de cercetare sau pentru agrement si odihna, puteti folosi baza turistica a Universitatii de la Stana de Vale. Situata la 90 km de Municipiul Oradea, intr-o zona montana de un pitoresc deosebit, baza de aici ofera spatii de cazare si masa pentru 80 de persoane, o sala de curs si o partie de schi dotata cu baby-schi. In perioada de vara devine unul din locurile preferate ale sportivilor C.S.U. Oradea pentru cantonamentele lor de pregatire.

 

Asistenta medicala:

Daca nu aveti o sanatate prea buna, puteti apela la serviciile “Dispensarului medical” din cadrul campusului. Compus din doua cabinete medicale, specializate in medicina generala si stomatologie, ele va pot ajuta sa reveniti la forma dumneavoastra maxima. Daca problema dumneavoastra medicala este mai complexa, veti putea sa o tratati intr-una din clinicile universitare existente in orasul nostru.

 

Revista Universitatii:

Aparuta prima oara in 1967 sub denumirea de “Lucrari stiintifice”, revista a luat actuala denumire, de “Analele Universitatii din Oradea” odata cu crearea Universitatii. Structurata pe serii, conform domeniilor de cercetare efectuate la nivelul facultatilor, revista insumeaza rezultatele cercetarii stiintifice si comunicarile de la sesiunile anuale ale studentilor si profesorilor nostri sau ale celor invitati de la alte universitati din Romania sau de peste hotare.

 

Mini-tipografie:

Aceasta detine spatii si utilaje adecvate, necesare tiparirii revistei universitatii, a cursurilor studentesti sau a cartilor cu caracter tehnic.