Unicamp Preloader

Comunicat de presă „PNNR: Fonduri pentru România modernă şi reformată!” - Universitatea din Oradea

Comunicat de presă „PNNR: Fonduri pentru România modernă şi reformată!”

Featured image featured-2640-67a0fe7e92324
Știri

Comunicat de presă „PNNR: Fonduri pentru România modernă şi reformată!”

În cadrul proiectului „Implementarea de tehnologii digitale în Universitatea din Oradea (DigitalUO)”, proiect finanţat prin PNRR, Universitatea din Oradea, în conformitate cu  Metodologia de selecție a grupului țintă, în perioada 19 februarie – 15 Martie 2024 s-a desfăşurat activitatea de selecţie a grupului ţintă studenţi şi cadre didactice, care vor beneficia de programe de formare competenţe digitale avansate.

 

În urma acestei activităţi au fost selectate următoarele grupuri ţintă:

  • 120 studenţi de la următoarele programe de studiu cu curriculum axat pe IT: Calculatoare (20 studenţi), Tehnologia Informației (20 studenţi), Management în Tehnologia Informației (20 studenţi), Automatică și Informatică Aplicată (20 studenţi), Informatică (20 studenţi), Rețele și Software de Telecomunicații (20 studenţi).
  • 17 cadre didactice ale Universităţii din Oradea care predau la următoarele programe de studiu cu curriculum avansat pe IT: Calculatoare, Tehnologia Informației, Management în Tehnologia Informației, Automatică și Informatică Aplicată, Informatică,  Rețele și Software de Telecomunicații.

 

Listele cu grupul ţintă selectat pentru a beneficia de activităţile de formare competenţe digitale avansate în cadrul proiectului DigitalUO au fost postate pe site-ul

Universităţii din Oradea la adresa: https://www.uoradea.ro/Proiecte+Universitatea+din+Oradea.

 

Pentru programul de studiu: Robotică, Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, s-a hotărât extinderea perioadei de depunere a dosarelor de selecţie a grupului ţintă până în data de 15.04.2024. Se vor selecta:

  • 20 studenţi de la programul de studii de licenţă Robotică pentru a participa la programul de formare: IC3 Digital Literacy  Global Standard 6;
  • 3 cadre didactice care predau la programul de studii de licenţă Robotică pentru a participa la programul de formare: Inteligență artificială/ Servicii de Inteligență artificială pe platforma Matlab Academy.
  • Criteriile de selecţie, componenţa dosarului de înscriere în grupul ţintă sunt postate pe site-ul Universităţii din Oradea la adresa: https://www.uoradea.ro/Proiecte+Universitatea+din+Oradea.  

 

 

Aceste activităţi sunt desfăşurate în cadrul proiectului: „Implementarea de tehnologii digitale în Universitatea din Oradea (DigitalUO)”, Proiect cofinanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Granturi pentru digitalizarea universităţilor, Componenta 15 – Educaţie, Reforma 5  – Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educaţiei, Investiţia 16: Digitalizarea universităţilor şi pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului,

Cod proiect: 94138451; Contract nr. 14.068/16.09.2022.

Beneficiar: Universitatea din Oradea

Perioada de implementare: 19 Septembrie 2022 – 31 Decembrie 2025

Valoarea totală eligibilă a contractului de finanţare este de  30.275.536,76 lei, din care:

–               Valoarea eligibilă nerambursabilă din PNRR: 30.275.536,76 lei (Valoarea totală: 25.441.627,53 lei, TVA: 4.833.909,23 lei).

Valoarea  bugetată pentru echipamente digitale se ridică la suma de:   22.943.677,20 lei (75,78%).

Manager de proiect – prof. univ. dr. Dodescu Anca Otilia – Prorector

Persoana de contact: Adrian Nicula – Director general administrativ

Tel. 0770202022, e-mail: anicula@uoradea.ro

Universitatea din Oradea, Str. Universităţii nr. 1, https://www.uoradea.ro/Proiecte+DGA

“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Rezultatele procesului de selecţie a grupului ţintă – Aprilie 2024

Biroul Comunicare

Arhivă

Tag-uri Populare

Group 6 CopyCreated with Sketch.

More Information?

Fill out your details and we will get back to you as soon as possible.