Atelier interactiv EU GREEN despre risipa alimentară și hrana sănătoasă
17 noiembrie 2025 2025-11-17 11:20Atelier interactiv EU GREEN despre risipa alimentară și hrana sănătoasă
Un „Angajament pentru economie și societate sustenabile”.
Universitatea din Oradea organizează, sub patronajul alianței academice EU GREEN, workshopul intitulat: „Reducerea risipei alimentare – Nutriție și hrană sănătoasă”.
Evenimentul va avea loc miercuri – 19 noiembrie 2025, începând cu ora 14:00, la sediul Facultății de Științe Economice și face parte din pachetul de activități ale WP 5 „Angajament pentru economie și societate sustenabile”.
„Acest atelier interactiv EU GREEN are ca scop creșterea nivelului de conștientizare al studenților cu privire la risipa alimentară, impactul acesteia asupra sănătății și mediului, precum și formarea unor strategii practice pentru reducerea risipei, prin consum sustenabil și obiceiuri alimentare sănătoase”, spune ș. l. dr. Mariana Ganea, gazda evenimentului.

Participanții vor fi introduși în importanța reducerii risipei alimentare ca parte a unui stil de viață mai sănătos și mai sustenabil. Ei vor explora consecințele pe care risipa de alimente le are asupra mediului, vor învăța tehnici eficiente de planificare a meselor și de depozitare a hranei și vor descoperi modalități de a integra alimente nutritive și cu risc redus de risipă în rutina lor zilnică.
„Prin discuții, demonstrații și activități practice, tinerii își pot dezvolta abilități utile și strategii de luare a deciziilor în cunoștință de cauză, care sprijină atât bunăstarea personală, cât și protejarea planetei”, a mai explicat ș. l. dr. Mariana Ganea.
Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea