Premii pentru filologii orădeni la Concursul național de traduceri
7 mai 2025 2025-05-07 14:18Premii pentru filologii orădeni la Concursul național de traduceri
Calitatea învățământului filologic universitar orădean a fost reconfirmată recent de rezultatele studenților Facultății de Litere de la Universitatea din Oradea. Aceștia au obținut numeroase premii la Concursul național de traduceri organizat de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia.
Facultatea de Litere a Universității din Oradea a participat la concurs cu șapte studente și studenți de la specializările: Engleză, Germană, Franceză. Trei dintre aceștia au obținut premiile I, II și III, ocupând podiumul alături de studenți de la cele mai renumite universități din România. Premiile studenților orădeni au fost obținute atât la secțiunile de traduceri literare în limbile germană și franceză, cât și la secțiunea dedicată traducerilor de texte în limbaje de specialitate în limba germană.
Traduceri literare – Limba germană
- WEISZ Melania Nefertiti, anul III, Germană-Engleză – PREMIUL I
- KÖRÖM Szonja, anul II, Germană-Engleză – Premiul III
Traduceri de specialitate – Limba germană
- WEISZ Melania Nefertiti, anul III, Germană-Engleză – PREMIUL I
- GOUTAY Iasmina-Larisa, anul II, Germană-Franceză – PREMIUL II
Traduceri literare – Limba franceză
- Lazăr Ioana-Ramona, anul II, Franceză-Engleză – PREMIUL II
Printre primii zece participanți s-au mai clasat: la secțiunea Traduceri literare – Limba engleză studenta Olah Alexandra, din anul II, Engleză-Română, la secțiunea Traduceri de specialitate – Limba engleză, studenta Drăgan Elena Georgiana, anul II, Engleză-Franceză, la secțiunea Traduceri literare – Limba franceză studentul Sabó Darius-Mădălin, anul I, Franceză-Engleză.
„Se cuvine să le mulțumim tuturor pentru inițiativa de a participa și de a le felicita pe studentele noastre pentru premiile obținute. Concursul național de traduceri are o tradiție ce datează din 2008 și se remarcă prin standardele profesionale ridicate și prin participarea tuturor universităților de stat din România. Juriile sunt, de regulă, formate în colaborare cu personalități din lumea academică a cercetării lingvistice, asigurând astfel o bază științifică a evaluării”, precizează conf. univ. dr. Veronica Buciuman, decanul Facultății de Litere.
Echipa de Comunicare – Universitatea din Oradea


