Loading...
 
British EnglishRomână

Surse de Informare

Resurse electronice de informare stiintifica:

ACCES GRATUIT la platforma SciFinder - prelungit până la 18 iunie 2017

Acces gratuit până la 30 iunie 2017 pentru o selecţie de cărţi de pe noua platformă academică Cambridge Core

ACCESUL GRATUIT la Sage Knowledge continuă până în 6 aprilie 2017

ACCESUL GRATUIT la revistele NATURE continuă până la sfârșitul lunii martie

Drepturile de autor şi licenţă în sistemul Open Access

ROMDIDAC vă oferă posibilitatea de a consulta gratuit timp de 30 de zile cărți în format electronic distribuite de către EBSCO Information Services.

ACCES GRATUIT la Sage Knowledge

Trial Nature și noua platformă Oxford Academic

 

Image

ARHIVĂ
 
SC E-nformation SRL si BMJ (British Medical Journals) va ofera o perioada de acces gratuit pentru revistele medicale ale editurii.
Perioada de acces este 14 ianuarie – 13 februarie 2013.

BMJ.com este o revista medicala internationala, cu aparitie saptamanala, adresata medicilor. Furnizeaza o abordare inovatoare si inteligenta a principalelor probleme medicale si s-a consacrat ca parte integranta a industriei medicale inca de la infiintarea sa, acum 150 de ani. Pagina web a BMJ.com este actualizata zilnic, oferind accces pentru aproape un milion de utilizatori la cercetarea stiintifica originala si la o selectie de articole publicate anterior in revistele BMJ.

BMJ Journals Collection cuprinde 22 de titluri medicale importante din domeniile: specialitati clinice, sanatate publica si evidence-based medicine. Articole din revistele publicate de BMJ sunt autorizate si recenzate de experti de renume mondial din domeni, acopera toate domeniile medicale si contin cele mai recente progrese din practica clinica și de cercetare.
Accesati: http://journals.bmj.com/

Puteți accesa materialele promoționale (ghiduri de utilizare, buletine informative, template-uri, postere) pentru toate produsele BMJ aici:
http://group.bmj.com/group/subscriptions-and-sales/product-training-and-userguides/group/subscriptions-and-sales/product-training-and-userguides/promotional-tools

___

 

SC E-nformation SRL, in calitate de furnizor, si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in calitate de beneficiar, anunta deschiderea accesului la literatura stiintifica de cercetare pentru anul 2012. Universitatea din Oradea beneficiaza de acces online pe perioada 01.11.2012 - 31.01.2013 la urmatoarele baze de date, avand ca scop sustinerea activitatii de informare si documentare necesara realizarii temelor de cercetare-dezvoltare:

1. ScienceDirect - Journals - www.sciencedirect.com

Platforma Science Direct va ofera acces la 1803 reviste cu text integral cu un indice de impact ridicat publicate de editura ELSEVIER. Ele sunt structurate pe colectii specializate din disciplinele umaniste, economice, tehnice si medicale. Nivelul academic ridicat precum si aria mare de specializari acoperite au facut ca aceasta baza de date sa fie una dintre cele mai apreciate la nivel mondial. Prin abonament beneficiati de acces la anul curent si patru ani de arhiva. Scopul editurii ELSEVIER este de a oferi excelenta, astfel ca anual peste 25% din informatia stiintifica publicata la nivel mondial poarta marca acestei edituri.

2. Springerlink - Journals - www.springerlink.com

SpringerLink va pune la dispozitie 2129 jurnale cu text integral si arhiva din 1997 pana la numarul curent. Prin serviciul Online First aveti acces la numerele revistelor cu mult inainte de a aparea in varianta tiparita, astfel beneficiind de informatiile importante mult mai rapid.
Cunoastere, informatie si calitate sunt cele trei lucruri care modeleaza activitatea editurii SPRINGER. La nivel mondial este a doua mare editura stiintifica, specializata mai ales pe domeniile tehnic si medical.

3. OXFORD - Journals - www.oxfordjournals.org

Oferta acces la textul integral la 233 de reviste online grupate in 6 de discipline, din care 165 de reviste sunt cotate ISI. Este oferita de una dintre cele mai mari edituri universitare din lume, o editura motivata de calitatea publicatiilor sale. Veti recunoaste angajamentul acestei edituri in standardele portofoliului sau de reviste cu conþinut datand din 1997 si pana in 2012 si in calitatea serviciilor sale.

4. Taylor and Francis - Journals - www.informaworld.com

Taylor & Francis Group oferta acces cu text integral la reviste straine stiintifice de cercetare in format online. Informaworld este platforma care gazduieste reviste online, carti online, enciclopedii online si baze de date de rezumate si indexari publicate de Taylor & Francis, Routledge, Psychology Press si Informa Healthcare.
Abonamentul la Platforma Informaworld ofera acces la textul integral la 1405 reviste online din 19 de discipline academice, de la agricultura si arta pana la stiinte sociale si zoologie, din care 681 de reviste sunt cotate ISI.

5. Thomson Web of Science - http://isiknowledge.com

Web of Science este o baza de date bibliografica si bibliometrica in format online, cuprinzand reviste stiintifice. Disponibila pe platforma online Web of Knowledge, ofera acces la rezumatele articolelor a peste 12,000 reviste stiintifice si 150,000 de conferinte stiintifice din 256 de discipline.
Web of Science este structurata in functie de aria subiectelor acoperite dupa cum urmeaza:
■ Science Citation Index Expanded - Indexeaza integral peste 8,530 reviste importante din domeniul stiintelor exacte din aproximativ 170 discipline;
■ Social Sciences Citation Index® - Indexeaza integral peste 3,060 reviste din stiintele sociale din 55 de discipline a stiintelor sociale si 3,500 de reviste tehnice;
■ Arts & Humanities Citation Index® - Indexeaza integral peste 1,690 reviste de arta si stiinte umaniste, precum si articole din 6,000 de reviste din domeniul stiintelor sociale;
■ Conference Proceedings Citation Index - Contine peste 150,000 reviste aparute in cadrul conferintelor stiintifice. Este impartit in doua editii: Science; Social Science and Humanities;

 

Pentru anul calendaristic 2011 accesul la bazele de date stiintifice este asigurat prin:

1.  - Acces National Electronic la Literatura Stiintifica de Cercetare - Este un proiect realizat de ANCS si UEFISCDI cu sprijinul Uniunii Europene care asigura accesul la urmatoarele baza de date: ScienceDirect, SpringerLink, ProQuestCentral, Oxford University Press, Taylor and Francis, Thomson Web of Science, Thomson Journal Citation Reports, Thomson Derwent Patent Index.  Pentru mai multe infoematii accesati adresa www.anelis.ro .
Un link relevant este si infocercetare.ro


2. Urmare a unei sponsorizari oferita de firma Romdidac, universitatea o obtinut acces la urmatoarele sectiuni ale bazei de date EBSCO:  Academic Search Premier, Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA), GreenFILE, European Views of the Americas: 1943 to 1750 precum si Teacher Reference Center. Pentru mai multe informatii va rog sa accesati http://search.ebscohost.com  sau  http://anelis.romdidac.ro. Documentul privind anuntul se poate vizualiza aici .

 

Platforme de reviste gratuite:

DOAJ - Directory of Open Access Journals

SSRN - Social Science Research Network

PhilPapers - Online research in Philosophy

 

Trialuri disponibile:

OVID şi E-nformation

Scopus Trial - University of Oradea

The Sunday Times Digital Archive 1822 - 2006

RePec - Research Papers in Economics

GALE - Business Insights: Global - pentru a putea beneficia de acest acces gratuit, care este disponibil pana in 18 februarie 2012, va rugam sa va inregistrati pe urmatorul link: http://www.galeuk.com/trials/gbiopen/

Euromonitor International - Passport GMID (Global Market Information Database) - se poate accesa gratuit pana in 15 martie 2012, utilizand link-ul http://www.portal.euromonitor.com

Neurology and Neurology Clinical Practice