Loading...
 
British EnglishRomână

Acces la publicații online abonate

Image  

Prin Proiectul „Acces la literatura ştiinţifică şi publicarea în regim de acces deschis - ANELIS PLUS 2023-2025”, Biblioteca Universităţii din Oradea pune gratuit la dispoziţia tuturor membrilor comunităţii academice: studenţi, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, ai Universităţii din Oradea resurse ştiinţifice de informare şi documentare.

Modalitate de acces:
- pe bază de IP instituţional - de pe orice unitate PC din Universitatea din Oradea;
- acces mobil - în afara instituţiei, prin autentificare pe bază de cont şi parolă (conturile trebuie create de pe PC din Universitatea din Oradea). Click aici pentru detalii;
- pentru alte informații privind accesul la publicații în format electronic, aveți la dispoziție adresa de e-mail: info.resurseonline at uoradea.ro 

 

     1. Baze de date/platforme multidisciplinare full-text: 

ScienceDirect Journals

Platforma de cercetare ScienceDirect oferă acces în text integral la reviste ştiinţifice de cercetare în format online, cărţi academice, serii de cărţi şi enciclopedii online. Peste 25% din informaţia aparută la nivel global în domeniile ştiinţe exacte şi ştiinţe umaniste, tehnologie şi medicină este publicată pe platforma Elsevier ScienceDirect. Este incontestabil, cea mai importantă resursă informaţională academică a zilelor noastre şi cuprinde revistele publicate de grupul editorial Elsevier (grupează editurile: Elsevier, Churchill Livingstone, Saunders, Mosby, Cell Press, Pergamon, Butterworth-Heinemann, Academic Press, The Lancet, JAI Press, North Holland, Masson).

              Acces la resursă

              Titluri

              Ghid de utilizare ScienceDirect

 

SprigerLink Journals

Platforma SpringerLink oferă acces în text integral la reviste străine ştiinţifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare ştiinţifice din lume şi de la noi din ţară. Înfiinţată în anul 1996, platforma SpringerLink a continuat să evolueze în funcţie de nevoile cercetătorilor şi în prezent conţine peste 2860 de titluri de reviste (faţă de 1551 în anul 2006), peste 169500 de cărţi online, peste 4400 serii de cărti şi 307 de lucrări de referinţă online, peste 34000 de protocoale, colecţiile sale conţinând reviste de la cele mai mari biblioteci ştiinţifice din lume.

              Acces la resursă

              Titluri

              Ghid de utilizare SpringerLink

 

ProQuest Central

ProQuest Central oferă acces la textul integral şi rezumate din reviste ştiinţifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie, de la edituri academice de prestigiu, edituri universitare, asociaţii academice, asociaţii profesionale din întreaga lume. Totalizând peste 22360 de titluri periodice, dizertaţii, ziare, rapoarte, documente, clipuri video, ProQuest Central este una din cele mai vaste surse de documentare enciclopedică online cu text integral. Pe o singură platformă online sunt disponibile 27 din cele mai populare baze de date ProQuest care acoperă peste 160 de domenii, inclusiv de afaceri, ştiinţă şi tehnologie, medicină şi sănătate, literatură, societate şi cultură, artă, istorie, religie, calculatoare, educaţie. Aceasta este o resursă multidisciplinară de neegalat pentru toţi cercetătorii, de toate nivelurile, precum şi o colecţie inovatoare pentru bibliotecile de toate tipurile.

              Acces la resursă

              Titluri

              Ghid de utilizare ProQuest Central  

 

    - Cambridge Journals

Platforma online de reviste Cambridge Journals oferă acces la textul integral din reviste științifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie. Cambridge University Press publică in prezent peste 330 de reviste academice peer-review. Conținând ultimele cercetări dintr-o largă gamă de subiecte, revistele editurii Cambridge sunt accesibile în întreaga lume în format print și online. Cambridge publică pe lângă revistele proprii și reviste în colaborare cu peste 100 de societăți profesionale și academice pentru a asigura succesul optim al fiecărei publicații.

              Acces la resursă

              Titluri

              Ghid de utilizare Cambridge Journals

 

     2. Baze de date bibliografice şi bibliometrice:

Clarivate Analytics (Web of Science, Journal Citation Reports, Derwent Innovation Index)

Clarivate Analytics este una dintre cele mai importante surse de documentare ştiinţifică la nivel mondial. Scopul acestei baze de date este de a oferi informaţii despre recunoşterea ştiinţifică a articolelor ştiinţifice şi de identificare a noilor tendinţe şi tehnologii la nivel mondial. Web of Knowledge este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a jurnalelor ştiinţifice, creat în colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA.

              Acces la resursă

              Ghid de utilizare Derwent Inovation Index

              Ghid de utilizare Journal Citation Report

              Ghid de utilizare Web of Science

              Blog Clarivate - ultimele știri, informații și cercetări

 

Scopus

Scopus este o bază de date bibliografică şi bibliometrică în format online, cuprinzând reviste ştiinţifice. Oferă acces la rezumatele articolelor ştiinţifice din peste 22400 de reviste ştiinţifice, publicate la peste 5000 de edituri internaţionale. Utilizează ca instrument de evaluare indicele Hirsch, care permite evaluarea autorilor şi instituţiilor academice în baza raportului dintre articolele publicate şi numărul de citări primite.

              Acces la resursă

              Ghid de utilizare Scopus