Loading...
 
British EnglishRomână

Mesajul Rectorului

Universitatea din Oradea a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare dinamică, devenind o universitate de nivel european atât datorită numeroaselor parteneriate încheiate cu universităţi din toată lumea, a profesorilor dedicaţi cât şi a dotărilor de ultimă generaţie.

Asezată în reşedinţa judeţului Bihor, instituţia noastră se bucură de o poziţie geografică favorabilă, Oradea fiind considerată Poarta de Vest a României.

Universitatea din Oradea susţine dezvoltarea continuă şi are ca datorie primordială să răspundă solicitărilor tuturor celor care doresc să-şi desăvârşească pregătirea profesională într-o atmosferă academică de excepţie.

Continuatoare a tradiţiei universitare a instituţiei superioare pentru învăţământul filozofic înfiinţată în 1780 la Oradea şi transformată in 1788 în Facultate de Drept, Universitatea din Oradea se remarcă azi printr-o foarte largă deschidere internaţională.

Numărul mare de studenţi din străinătate care au ales universitatea noastră pentru completarea cursurilor liceale cu studii universitare de licenţă, master sau doctorat, cât şi studenţi orădeni care beneficiază de programul de studiu al Uniunii Europene "Life Long Learning" cu subprogramele Erasmus, Leonardo, Gruntvig, Jean Monnet, susţin această deschidere.

În speranţa că veţi găsi în Universitatea din Oradea un mediu propice dezvoltării orizontului academic şi cultural, eu vă urez:

Bun venit la Universitatea din Oradea!

Rector
prof.univ.dr.habil. Constantin BUNGĂU