Loading...
 
British EnglishRomână

Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţămîntul superior

DPPD  »  Cercetare DPPD  »  Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţămîntul superior

Conferinţa Naţională de Didactică
Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţământul superior
- ediţia I - Oradea şi Băile Felix
28 - 30 NOIEMBRIE 2014

 

 

Close
warningPrelungire termen limită până în 19.01.2015
Stimați colegi,

La început de an 2015 vă dorim multă sănătate, bucurii și realizări în toate domeniile dvs. de activitate. Totodata vă anunțăm că termenul limită pentru trimiterea lucrărilor în vederea publicării acestora în volumul Conferinței Naționale a Didacticienilor a fost prelungit până în 19 ianuarie 2015. Dacă nu ați făcut-o deja, vă rugăm să ne trimiteți articolul în extenso în vederea publicării lui.

Vă mulțumim anticipat!
 

Stimați colegi,

Universitatea din Oradea prin Departamentul pentru Pregatirea  Personalului Didactic vă multumeşte pentru interesul acordat Conferinţei Naţionale de Didactică pe care instituţia noastră în parteneriat cu Ministerului Educaţiei Naţionale o va organiza în perioada 28-30 noiembrie 2014. Pentru buna organizare a acestui eveniment, revenim cu câteva precizări de natură organizatorică:

         - pentru a face fată numărului mare de solicitări, termenul limită de înscriere a participanţilor s-a prelungit până la data de 20 noiembrie 2014 ora 16.00;

         - până luni, 17 noiembrie 2014, ora 12.00 vă rugăm să aveţi amabilitatea de a ne confirma participarea dvs. efectivă, şi daca doriţi  cazarea şi masa la Hotelul Prezident din Băile Felix, precum şi perioada. Confirmările dvs. ne sunt necesare pentru a putea face rezervările în cele mai avantajoase condiţii financiare.

Vă rugăm ca până luni, 04 ianuarie 2014 să trimiteţi pe adresa de e-mail dpppd at uoradea.ro - adresa oficială a conferinţei - lucrarea dvs. în extenso în vederea publicării.

Colegii din învăţământul preuniversitar care vor participa la conferinţă vor beneficia de un număr de 10 ECTS.

Plata taxei de participare la conferinţă în contravaloare de 150 lei se va face prin virament bancar, în mod excepţional, aceasta poate fi achitată şi în ziua conferinţei (28 noiembrie 2014) direct la Biroul Taxe al Universitatii din Oradea.

 

Universitatea din Oradea – (Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic) în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale (Direcţia Generală Management, Resurse Umane şi Reţea Şcolară Naţională, Direcţia Formare Continuă) organizează Conferinţa Naţională de Didactică Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţământul superior”.

Evenimentul este organizat în continuarea proiectului cu acelaşi nume, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 1: „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenţie: 1.3 „Dezvoltarea resurselor umane din educaţie şi formare”, Cod Contract: POSDRU/87/1.3/S/63709. În cadrul simpozionului ne propunem discutarea unor subiecte actuale în contextul noii viziuni asupra şcolii şi a rolului pe care didactica îl are în asigurarea calităţii educaţiei. Sunt invitaţi specialişti în ştiinţele educaţiei din ţară şi străinătate.

Prezenţa Dvs. va contribui la creşterea ţinutei academice a manifestării noastre!

Programul general al conferinței

Comitetul de organizare

Condiții de redactare

Invitație

INREGISTRARE ONLINE

Ofertă cazare Hotel President

Secţiuni:

  1. Aportul didacticii la construirea identităţii profesionale a cadrelor didactice;
  2. Funcţionalitate şi disfuncţionalitate în pregătirea iniţială şi continuă a profesorilor;
  3. Probleme critice în dezvoltarea domeniului didacticii;
  4. Perspective inovative ale didacticii.

Termene limită:
* 10.11.2014 – înregistrarea on-line;
* 13.11.2014 – confirmarea acceptării înscrierilor;
* 20.11.2014 – expedierea lucrărilor în format integral pe adresa persoanelor de contact. Acestea vor fi trimise în format electronic, pe e-mail (ca document ataşat) sau aduse personal pe CD.

warningCondiții de participare
Taxa de participare este de 150 RON/persoană şi include:
- Cheltuieli de publicare
- Mapa conferinţei
- Pauzele de cafea
- Cocktail-ul de bun venit
noteNotă
Lucrările conferinţei vor fi tipărite într-un volum ştiinţific „Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţământul superior”, care va fi indexat în baze de date internaţionale.

            Proiectul Ministerului Educaţiei Naţionale „Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţămîntul superior” a constituit o reuşită din punctul de vedere al impactului său asupra calităţii sistemului de formare continuă a cadrelor didactice care predau didactica specialităţii.

            Având în vedere rezultatele deosebite înregistrate, ecoul acestui proiect la nivel naţional, precum şi contribuţia lui la formarea unei reţele de profesionişti în didactică, ne propunem permanentizarea manifestării ştiinţifice anuale din cadrul proiectului, respectiv a Conferinţei Anuale de Didactică.

            În acest sens, vă invităm să participaţi la Conferinţa Naţională de Didactică „Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţământul superior”, ediția I, organizată de Universitatea din Oradea, în perioada 28-30 noiembrie 2014, la Oradea şi Băile Felix.

Ne bucurăm să constatăm interesul manifestat şi de universităţi care nu au făcut parte din proiect şi vă invităm să diseminaţi această informaţie colegilor interesaţi de domeniul didacticii.

Vă rugăm să vă anunţaţi intenţia de a participa la conferinţă la adresa de mail a MEN, DGMRURSN, Direcția de Formare, inspector superior Niculae Cristea: niculae.cristea at medu.edu.ro

respectiv adresa de mail a Universității din Oradea www.uoradea.ro doamna prof.univ.dr. Florica Orțan şi să urmăriţi site-ul conferinţei „Calitate, inovare, comunicare în sistemul de formare continuă a didacticienilor din învăţămîntul superior” pentru detalii.

Titluri pentru situaţia în care Conferinţa de didactică este legată de întâlnirea DPPD

Aportul didacticii la construirea identităţii profesionale a cadrelor didactice

Funcţionalitate şi disfuncţionalitate în pregătirea didactică iniţială şi continuă a profesorilor

Provocări actuale, priorități și perspective evolutive în didactica specialității

Stadiul actual, probleme critice şi dezvoltări în domeniul didacticii

Persoane de contact:
Prof.univ.dr. Florica Orţan, Universitatea din Oradea, D.P.P.D., Str. Universităţii, nr. 1, Oradea, jud. Bihor, Tel: 0259 408147, 0259 408148, E-mail dpppd@uoradea.ro
Conf.univ.dr. Valentin Cosmin Blândul, Universitatea din Oradea, D.P.P.D., Str. Universităţii, nr. 1, Oradea, jud. Bihor, Tel: 0259 408788, 0259 408148, E-mail dpppd@uoradea.roDPPPD