Loading...
 
British EnglishRomână

Gaudeamus - Stâna de Vale

            Baza didactică „Gaudeamus”, situată în staţiunea Stâna de Vale, este destinată activităţilor specifice sporturilor montane cuprinse în Planul de învăţământ al Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport şi activităţilor de practică ale altor facultăţi, conform planurilor de învăţământ. La baza didactică se pot organiza conferinţe ştiinţifice, şcoli de vară sau alte activităţi cu caracter didactic, ştiinţific sau recreativ.

Baza didactică şi de cercetare “Gaudeamus” Stâna de Vale este un spaţiu de învăţământ care asigură cadrul necesar desfăşurării unor activităţi didactice, ştiinţifice şi de cercetare pentru studenţi şi elevi, precum şi pentru activităţi sportive, de  agrement şi odihnă.
 

Gaudeamus exterior

 Adresa: Stâna de Vale

 Telefon: +40 259 408 105

 E-mail: gaudeamus@uoradea.ro

 Pagina web: https://www.uoradea.ro/Gaudeamus 

Accesul la Cabana Gaudeamus se face pe drumul DN76 Oradea - Deva, care se ramifică din Beiuş spre Stâna de Vale, circa 25 km, trecând prin localitatea Budureasa. După Budureasa peisajul începe să fie de-a dreptul uimitor, drumul fiind cu serpentine şi peisaje excepţionale. Şoseaua care duce spre staţiunea Stâna de Vale este asfaltată şi deschisă în tot cursul anului. În perioada de vară se poate ajunge şi pe Valea Iadului cu un peisaj de un real sălbatic, din drumul E60 Oradea - Cluj prin localitatea Bucea, parcurgând din localitatea Remeţi un drum forestier neasfaltat de 40 km (iarna este închis!).